AMIRI RIS ORIGINAL

Amiri basmatiris är ett populärt ris med hög kvalitet. Ett riktigt gott ris och omtyckt av våra kunder runt om Europa därför är vi väldigt glada över att ha detta ris i vårt sortiment och vi är de enda som äger varumärket.

För att uppnå bäst möjliga smak och få riset sådär härligt fluffigt rekommenderar vi att skölja riset innan tillagning. Detta för att skölja bort det mesta av stärkelsen i basmatiriset. Förslagsvis lägger du önskad mängd ris i en större skål eller bunke och fyller på med vatten, rör runt försiktigt. Stärkelsen gör att vattnet blir lite grumligt, häll ut vattnet och upprepa hela momentet tills det att vattnet inte längre blir grumligt. Nu kan man välja att låta ligga riset i 2-3 timmar för att få den optimala längden på Amiri basmati ris.

Observera att vi har 3 olika sorters Amiri Ris, det finns Amiri Original och Amiri Premium som är vår klass 2 ris, och Amiri vit ris som är vår högkvalitets Basmati ris. Amiri Original som ni ser har en stjärna omringad av en cirkel i bakgrund. Amiri Premium Klass 2 är bara en stjärna med vit text. Amiri Vit Ris har en vit säck men samma figur som Amiri Original.
Vi är innehavarna av till varumärket Amiri i EU och specifikt i Skandinavien och ingen annan får lov att sälja detta utan kontrakt och avtal med oss eller utan att köpa det av oss. Vi har anställda och anlitade advokater som sköter om våra varumärken.

Vi säljer produkten till livsmedelsbutiker, grossister, restaurang och privatpersoner i både stora och små mängder.

Ingredienser
Ris

Näringsvärde per 100g
Energi 1380 kJ/330 kcal
Fett 0 g
Kolhydrater 79.06 g
Protein 8.65 g
Salt 0 g

Amiri Sela Basmati Ris